piatok 26. septembra 2014

Sladké kuracie mäsko s ananásom


Zbožňujem kuracie mäso, pretože sa dá robiť snáď na milión spôsobov. Poslednú dobu som prepadla sladkému mäsku. Spoločne s ananásom tvoria nepredstaviteľnú chuť pre moje chuťové poháriky. Doba varenia je podľa mňa individuálna, keďže záleží i na panvici, (keď budem odchádzať z domu ukradnem všetky panvice a hrnce čo máme doma. Sú na nezaplatenie.) ako aj na iných faktoroch. Nech sa ľúbi, mäsko na sladko.




Sladké kuracie mäsko s ananásom

Potrebujeme
250 g kuracieho mäsa
3 – 4 lyžice cukru
120 g masla (najlepšie čerstvé)
1 plechovku ananásu v konzerve

Postup
Kuracie mäso si nakrájame na menšie kocky. Na hlbšej panvici rozpustíme maslo, pridáme kuracie mäso a pomaly smažíme. Keď je mäso už celé biele (i zvnútra) pridáme 3 – 4 polievkové lyžice cukru (môže byť aj viac, podľa toho ako veľmi sladké to chcete) a varíme pokiaľ sa maslo s cukrom nezačnú karamelizovať, alebo skôr povedané, kým cukor nezhnedne. Zatiaľ si otvoríme konzervu s ananásom. Znížime na menší plameň a vlejeme tam trochu šťavy z ananásu. Pomiešame. Pridáme celú (alebo koľko chcete) konzervu ananásu (už bez šťavy) a znovu zamiešame. Asi minútu alebo dve varíme, odstavíme a znovu premiešame.


Kuracie mäso môžeme podávať s ryžou, zemiakmi alebo cestovinami. Podľa toho čo preferujete a čo chcete k tomu. Je to len na vás.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára